Vi är vinnare av Security awards 2016


Aktörerna inom Samverkan Stockholmsregionen vann kategorin "Årets risk managementarbete" i samband med utdelning av Security Awards den 25 oktober på Stockholmsmässan.

I september meddelades att Samverkan Stockholmsregionen hade nominerats och blivit finalist i Security Awards inom kategorin "Årets risk managementarbete". Att nomineras till detta pris är ett hedersbetyg till det arbete som de 37 aktörerna inom Samverkan Stockholmsregionen genomfört under åren. Övriga finalister inom kategorin var kollektivtransportföretaget MTR samt fastighetsbolaget Jernhusen.

I samband med finalerna 25 oktober stod det klart att aktörerna inom Samverkan Stockholmsregionen även vann kategorin.

Juryns motivering:

Genom samverkan för effektiv hantering av händelser som utsätter samhället för stora utmaningar har Samverkan Stockholmsregionens aktörer skapat en effektivitet och grundläggande förmåga att förebygga risker och hantera kriser. Samverkan Stockholmsregionen är ett bra exempel på hur god samverkan kan resultera i sektorsövergripande riskmanagementarbete.”

-Det är så oerhört roligt att vi, parterna i regionen tillsammans, får detta pris. Jag blir faktiskt ganska rörd över att det långtida arbete som döljer sig bakom resultatet uppmärksammas på detta sätt säger Thomas Sjödin vid Länsstyrelsen en av de personer som varit med ända från starten av det arbete som numera utgör Samverkan Stockholmsregionen.

-Det har varit en fantastisk resa tillsammans med parterna, en resa där målbilden hela tiden har varit att tillsammans göra skillnad för regionens medborgare. Jag är oerhört imponerad av den inställningen och hur arbetssätten och förhållningssätten institutionaliserats genom åren och tacksam över att fått vara med och bidra i detta säger Ola Slettenmark, Samordningschef för det gemensamma arbetet


Med vid prisutdelningen var flera representanter ur regionala chefsgruppen, bl.a. Anna Nergårdh, Stockholms läns landsting, Maria Nichani Trafikverket, Sara Lind Stockholms Stad samt chefsgruppen ordförande Magdalena Bosson, Länsöverdirektör vid Länsstyrelsen.

-Vi är så stolta över att få detta pris och vi tycker att alla organisationerna är så värda det genom sitt långa, enträgna och engagerade arbete, säger Magdalena Bosson

-Jag tror att organisationerna inom Samverkan Stockholmsregionen uppfattar utmärkelsen som ett bevis på att även personer utanför förstår vidden av arbetet och känner förtroende för satsningen som görs och att vi som organisationer gör så mycket vi kan för att vara effektiva och starka både i vardagen och i de situationer då förväntan på vårt arbete är som störst, avslutar Magdalena.
 

Läs mer om Security Awards i länken i högerspalten