
Samordnad kriskommunikation
Målet med kommunikationen vid regional samverkan är kunna ge relevant, korrekt och snabb information till allmänheten och att kommunikationen ska …
Samverkan Stockholmsregionen drivs gemensamt av ca 40 samhällsaktörer i Stockholmsregionen. Målet är att tillsammans arbeta för en trygg, säker och störningsfri region. Aktörerna utvecklar samverkan genom att:
Det gemensamma utvecklingsarbetet sker dels genom projekt inom aktuella områden där behov av utveckilng finns, dels inom ramen för fastställda temaområden, till exempel övning, utbildning, kommunikation, säkerhetsskydd.
Målet med kommunikationen vid regional samverkan är kunna ge relevant, korrekt och snabb information till allmänheten och att kommunikationen ska …
23-24 oktober deltog aktörerna i Stockholms län i övning Havsörn. Fokus för Samverkan Stockholmsregionen var att få tillfälle att öva robusthe…
I nästan ett år har de regionala aktörerna agerat och arbetat i samverkan med anledning av Coronasituationen. Här kan ni övergripande ta del av h…
Satsningen i programmet ska stärka samhällets förmåga att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner i den starkt expansiva Stockholmsregionen. Ti…
För att kunna förebygga och minimera oönskade effekter vid olika typer av händelser är det viktigt att aktörerna samordnar planeringen. Exempelv…
Parallellt med att aktörerna utvecklar samverkansprocesserna pågår ett projekt som syftar till att ge aktörerna ett bra teknik- och ledningsstöd …
Alla aktörer ser fördelar med att effektivisera samverkan mellan ledningscentraler i den dagliga verksamheten. Försöken i skarp driftsmiljö har r…
En aktiv omvärldsbevakning och informationsdelning gör att aktörerna kan upptäcka händelser tidigt och initiera en samverkan. Gemensamma forum, a…
Ett mål med satsningen är att stärka den regionala förmågan att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ta fram underlag för att fatta koordin…
I projektet Snabba resultat identifierade aktörerna 26 ”quick wins”. Det var förslag på enklare åtgärder som snabbt kan förbättra samverkan…
De största möjligheterna att effektivisera samverkan mellan aktörer är i det inledande skedet av en händelse. Genom att ”göra rätt från bör…
Syftet med projektet Mätbara effekter var att ta fram förslag på metoder för att mäta samhällets förmåga att samverka för att upprätthålla …
En vedertagen bild är att sekretesslagstiftningen begränsar möjligheterna att samverka. Projektet Förstudie sekretess och lagstiftning visar att d…
Att dra lärdomar från samverkan vid olika typer av händelser, är en viktig del i arbetet med att löpande stärka förmågan att samverka effektiv…
25 april genomförde aktörerna Samverkan Stockholmsregionen en regional samverkansövning - övning Markus. Syftet med övningen var att öva och utv…